Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација

Објављено: 24.06.2009. 22:01 Аутор: Насловна страна
У Београду је 22. јуна 2009. године, у складу са Меморандумом о разумијевању између Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација Црне Горе, Министарства за економски развој Републике Италије и Министарства за инфраструктуру Републике Србије, о изради Студије о техничко-економској изводљивости реконструкције жељезничке пруге БеоградБар, одржан састанак представника земаља потписница тог меморандума. Поред представника Републике Србије и Италферр-а, у расправи су учествовали и представници Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација Црне Горе, Дирекције за саобраћај, Жељезничке инфраструктуре и Жељезничког превоза Црне Горе.

Састанак у Београду је имао за циљ да се договоре обавезе и рокови на реализацији пројекта предвиђеним Меморандумом. Договорено је, да се до краја јула ове године, дефинише Пројектни задатак на који предметна Студија треба да да одговор. Значајан дио Студије, поред техничких параметара, треба да буде и анализа транспорта из Италије, преко Луке Бар, Жељезничке Инфраструктуре Црне Горе, Монтецарго Жељезнице Србије и других субјеката у транспортном ланцу. На изради тог пројектног задатка учествоваће представници све три земље.

Усаглашено је, да надлежни органи двију држава испитају правне могућности за међусобно признавање лиценци и сертификата за обављање превоза, што би смањило трошкове у међународном жељезничком транспорту и редуковало вријеме задржавања возова на граничним станицама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?