Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija

Objavljeno: 24.06.2009. 22:01 Autor: Naslovna strana
U Beogradu je 22. juna 2009. godine, u skladu sa Memorandumom o razumijevanju između Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Crne Gore, Ministarstva za ekonomski razvoj Republike Italije i Ministarstva za infrastrukturu Republike Srbije, o izradi Studije o tehničko-ekonomskoj izvodljivosti rekonstrukcije željezničke pruge BeogradBar, održan sastanak predstavnika zemalja potpisnica tog memoranduma. Pored predstavnika Republike Srbije i Italferr-a, u raspravi su učestvovali i predstavnici Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Crne Gore, Direkcije za saobraćaj, Željezničke infrastrukture i Željezničkog prevoza Crne Gore.

Sastanak u Beogradu je imao za cilj da se dogovore obaveze i rokovi na realizaciji projekta predviđenim Memorandumom. Dogovoreno je, da se do kraja jula ove godine, definiše Projektni zadatak na koji predmetna Studija treba da da odgovor. Značajan dio Studije, pored tehničkih parametara, treba da bude i analiza transporta iz Italije, preko Luke Bar, Željezničke Infrastrukture Crne Gore, Montecargo Željeznice Srbije i drugih subjekata u transportnom lancu. Na izradi tog projektnog zadatka učestvovaće predstavnici sve tri zemlje.

Usaglašeno je, da nadležni organi dviju država ispitaju pravne mogućnosti za međusobno priznavanje licenci i sertifikata za obavljanje prevoza, što bi smanjilo troškove u međunarodnom željezničkom transportu i redukovalo vrijeme zadržavanja vozova na graničnim stanicama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?