Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар, примио амбасадора Народне Републике Кине, г-дина Ли Манцханга

Објављено: 29.06.2009. 22:40 Аутор: Насловна страна
Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар, примио је данас амбасадора Народне Републике Кине, г-дина Ли Манцханга. Циљ посјете је интезивирање билатералних односа између Црне Горе и Кине, за које по оцјени оба званичника, постоје реалне могућности за даље јачање у свим областима. Амбасадор је министра упознао са интересовањем великог броја кинеских компанија, које су спремне да улажу и сарађују са црногорским предузећима из ресора саобраћаја. По његовим ријечима , већ су одржани преговори са представницима Жељезничког превоза Црне Горе, који имају у плану куповину пет локалних возова. Кинески привредници спремни су да по повољним условима, понуде куповину тражених возова, у случају да они испуњавају потребне карактеристике и стандарде Европске Уније којих се Црна Гора придржава.

Будући да Кина важи за земљу са значајном поморском историјом, било је ријечи и о могућностима сарадње и на том пољу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?