Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Представници Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација, учествовали у Москви на дводневном састанку Мјешовите комисије на нивоу делегација Црне Горе и Руске Федерације, у области међународног друмског превоза

Објављено: 07.07.2009. 17:17 Аутор: Насловна страна
У Москви је, у организацији Министарства транспорта Руске Федерације и Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација Црне Горе, одржан дводневни састанак Мјешовите комисије на нивоу делегација Црне Горе и Руске Федерације у области међународног друмског превоза путника и терета. Делегацију је са црногорске стране предводила помоћник министра за друмски, ваздушни саобраћај и путеве, Мирел Радић-Љубисављевић, а са руске Старовоитов Олег Игоревич, директор друмског одјељења за међународни транспорт путника и терета из Министарства транспорта Руске Федерације.

На поменутом састанку усаглашен је Споразум између Владе Црне Горе и Руске Федерације о превозу путника и терета у међународном друмском саобраћају и парафиран је Протокол са састанка делегација Црне Горе и Руске Федерације о међународном друмском саобраћају.

Потписивање споразума очекује се у најскорије вријеме на нивоу двију Влада.

Споразум представља израз суверенитета обје државе у области друмског саобраћаја и промовише најновије трендове из области транспортне политике. Споразумом је предвиђено ослобађање од дозвола за превоз терета у транзиту, као и ослобађање од наплате накнада за коришћење путева чиме би се смањили трошкови превоза и административне баријере у међународном превозу.

Делегације су се договориле да је неопходно да и црногорски и руски превозници поштују сва правила која су на снази, а посебно прописе везане за безбједност саобраћаја, радног времена, одмора и вожње возача, као и заштиту животне средине кроз унапређење стандарда моторних возила.
Обострано је констатовано да постоји простор и потенцијал за унапређење међусобне сарадње и побољшање трговинске размјене чији је предуслов савремено организован међународни превоз.

Преговори између делегација Црне Горе и Руске Федерације протекли су у пријатељској и конструктивној атмосфери.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?