Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар, примио представнике привредне делегације Републике Кине

Објављено: 27.07.2009. 22:38 Аутор: Насловна страна
Данас је у Министарству саобраћаја, поморства и телекомуникација одржан састанак са привредницима делегације Кине. Састанку су присуствовали представници Кинеске банке и њихових водећих компанија из области жељезнице и бродарства.

Делегација је стигла у Црну Гору на позив Амбасадора Народне Републике Кине, г-дина Ли Манцханга који је у ранијим сусретима са министром др Андријом Ломпаром, показао спремност кинеске владе да помогне пријатељским земљама у економском развоју. Том приликом разматране су могућности рехабилитације поморства и жељезнице, који су од стране министра саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрије Ломпара препознати као најприоритетнији пројекти. Влада Народне Републике Кине у оквиру помоћи пријатељским земљама, понудила је Црној Гори кредит са изузетно повољним каматним стопама, као и куповину одређених бродова и путничких гарнитура за жељезницу, па су тим поводом састанку присуствовали и представници Жељезнчког превоза и Црногорске пловидбе.

У случају да припремљене понуде задовоље потребне техничке квалификације које ће наши инжењери разматрати ових мјесеци, Влада ће ући у преговоре за апликацију кредита.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?