Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација Андрија Ломпар примио амбасадора Републике Кипар Хомера Мавроматиса

Објављено: 11.09.2009. 19:41 Аутор: Насловна страна
Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар примио је данас амбасадора Републике Кипар Хомера Мавроматиса. На састанаку је је било ријечи о о могућој сарадњи између Црне Горе и Кипра, као и питањима подршке Кипру у руководећа тијела Међународне поморске организације (ИМО). Амбасадор је изразио посебно интересовање за поморство које у Црној Гори представља традицију дугу скоро сто педесет година. Црногорска поморска школа по оцјени амбасадора једна је од најквалитетнијих у Европи, што наше поморце сврстава у ред најтраженијих.

Осим поморства министар је амбасадора упознао и са стањем у авио саобраћају као и законском регулативом. Било је ријечи и о могућностима боље ваздушне повезаности Кипра и Црне Горе, увођењем директне авио линије.

Договорено је да се у наредном периоду интезивира сарадња бољим билатералним односима који би утицали на просперитет грађана обје земље. Амбасадор је у име своје Владе позвао министра да крајем новембра буде гост министарске конференције посвећене поморству која се ове године организује на Кипру.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?