Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар учествоваће на конференцији у Напуљу ТЕН-Т дани 2009: Будућност Трансевропских транспортних мрежа: изградња мостова између Европе и њених сусједа

Објављено: 20.10.2009. 21:04 Аутор: Насловна страна
Делегација Црне Горе, коју предводи министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар, учествоваће 21. и 22. октобра 2009. у Напуљу на министарској конференцији ТЕН-Т дани 2009: Будућност Трансевропских транспортних мрежа: изградња мостова између Европе и њених сусједа. Током конференције, одржаће се и дводневни XXИ састанак Надзорног одбора у оквиру Меморандума о разумијевању за развој основне регионалне транспортне мреже у Југоисточној Европи, у којем је Црна Гора пуноправна чланица.

Циљ конференције је да земље учеснице дају први нацрт заједничких приоритета планираних до 2020. године. Конференција ће допринијети да се учини корак даље са прегледом ТЕН-Т политике, која је покренута почетком 2009. године, са циљем ревизије смјерница Трансевропске транспортне мреже.

За Црну Гору ова конференција има посебан значај, јер представља одличну прилику да наша земља, као будућа чланица Европске уније, презентира свој став о вођењу развојне политике у саобраћају, као и инкорпорираности саобраћајне мреже. Министар Ломпар обавијестиће учеснике конференције о развојним приоритетима Црне Горе у области саобраћаја, као и њену корелацију са развојем ТЕН-Т. Министар ће имати и билатералне сусрете са заинтересованим земљама поводом тренутног статуса реализације пројекта два аутопута у Црној Гори: Бар - Бољаре и Јадранско-Јонски аутопут.

Конференција ће бити организована на високом нивоу и поред међународних организација, присуство је до сада потврдило око 30 министара транспорта из земаља Европске уније, као и министри Хрватске и Турске.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?