Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Напуљ: Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација Андрија Ломпар учествовао на конференцији : Будућности трансевропске саобраћајне мреже, изградња мостова између Европе и њених сусједа

Објављено: 22.10.2009. 22:51 Аутор: Насловна страна
Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар учествовао је у раду конференције Будућност трансевропске саобраћајне мреже, изградња мостова између Европе и њених сусједа, која је данас одржана у Напуљу, у организацији Европске комисије и италијанског Министарства транспорта.

Министар Ломпар је на министарској сједници презентирао приоритете Црне Горе у области саобраћаја до 2020. године. У том контексту, упознао је присутне са планираним активностима из ресора саобраћаја - изградњом аутопута Бар-Бољаре, као и са процесом реструктурирања Жељезнице и Луке Бар. Учешће нашег представника на конференцији сматра се изузетно битним, будући да Европска Унија улаже 500 милиона у пројекте саобраћајне инфраструктуре широм Европе, што представља витални дио одговора Комисије на постојећу економску кризу.

Транспорт игра централну улогу у економији, тако да се побољшање путне инфраструктуре сматра неопходним, јер дјелује као катализатор за повећање привредне активности. По оцјени учесника, промет путника и роба између земаља чланица удвостручиће се до 2020. године, што земљама које немају модернизовану саобраћајну мрежу представља отежавајућу околност и огромне инвестиције.

Министар Ломпар ће се сјутра сусрести са привредницима Италије, заинтересованим за учешће на Тендеру за Луку Бар.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?