Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан састанак представника Црне Горе и Републике Србије, поводом усаглашавања текстова протокола граничних служби, који произилазе из Споразума између Владе Црне Горе и Владе Републике Србије о граничној контроли у

Објављено: 27.10.2009. 22:12 Аутор: Насловна страна
Сагласно састанку одржаном 09. марта 2009. године у Београду, када је потписан Споразум између Владе Црне Горе и Владе Републике Србије о граничној контроли у жељезничком саобраћају, 26. октобра 2009. године, у Бијелом Пољу, одржан је састанак свих представника на које се односе протоколи, са циљем усаглашавања текстова протокола између граничних служби и сагледавања постојећих капацитета за смештај особља и колосјечних капацитета у поменутој станици.

Присутне је поздравио градоначелник Бијелог Поља, г-дин Тарзан Милошевић, који је између осталог изразио задовољство што се спроводи оваква иницијатива.

Представници граничних органа обишли су и жељезничку станицу Бијело Поље, где су размотрени капацитети Жељезничке станице у Бијелом Пољу за смјештај службеног и жељезничког особља. Имплементација Споразума и протокола допринијеће несметаном кретању људи и транспорта роба и убрзати и поједноставити процедуре граничних контрола у жељезничком саобраћају.

Усаглашен је Протокол између Министарства унутрашњих послова Црне Горе и Министарства унутрашњих послова Републике Србије о спровођењу Споразума између Владе Републике Србије и Владе Црне Горе о граничној контроли у железничком саобраћају.

Усаглашени су и парафирани:

- Протокол о спровођењу Споразума између Владе Црне Горе и Владе Републике Србије о граничној контроли и поступку у жељезничком саобраћају;
- Протокол између Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Црне Горе и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије о граничној контроли у железничком саобраћају;
- Протокол о организацији и регулисању железничког саобраћаја на граничној прузи и у заједничкој граничној станици Бијело Поље између Жељезничке инфраструктуре Црне Горе АД Подгорица, Жељезничког превоза Црне Горе АД Подгорица и Акционарско друштво МОНТЕЦАРГО Подгорица и ЈП Железница Србије.

Ради обезбијеђивања неопходних услова за рад, гранични органи двије државе доставиће своје потребе за смештајем у заједничкој жељезничкој граничној станици Бијело Поље, својим надлежним министарствима за послове саобраћаја, те ће Жељезничка инфраструктура Црне Горе АД Подгорица у наредном периоду адаптирати просторије жељезничке станице Бијело Поље у складу са потребама граничних органа.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?