Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan sastanak predstavnika Crne Gore i Republike Srbije, povodom usaglašavanja tekstova protokola graničnih službi, koji proizilaze iz Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije o graničnoj kontroli u

Objavljeno: 27.10.2009. 22:12 Autor: Naslovna strana
Saglasno sastanku održanom 09. marta 2009. godine u Beogradu, kada je potpisan Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije o graničnoj kontroli u željezničkom saobraćaju, 26. oktobra 2009. godine, u Bijelom Polju, održan je sastanak svih predstavnika na koje se odnose protokoli, sa ciljem usaglašavanja tekstova protokola između graničnih službi i sagledavanja postojećih kapaciteta za smeštaj osoblja i kolosječnih kapaciteta u pomenutoj stanici.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Bijelog Polja, g-din Tarzan Milošević, koji je između ostalog izrazio zadovoljstvo što se sprovodi ovakva inicijativa.

Predstavnici graničnih organa obišli su i željezničku stanicu Bijelo Polje, gde su razmotreni kapaciteti Željezničke stanice u Bijelom Polju za smještaj službenog i željezničkog osoblja. Implementacija Sporazuma i protokola doprinijeće nesmetanom kretanju ljudi i transporta roba i ubrzati i pojednostaviti procedure graničnih kontrola u željezničkom saobraćaju.

Usaglašen je Protokol između Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije o sprovođenju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Crne Gore o graničnoj kontroli u železničkom saobraćaju.

Usaglašeni su i parafirani:

- Protokol o sprovođenju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije o graničnoj kontroli i postupku u željezničkom saobraćaju;
- Protokol između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije o graničnoj kontroli u železničkom saobraćaju;
- Protokol o organizaciji i regulisanju železničkog saobraćaja na graničnoj pruzi i u zajedničkoj graničnoj stanici Bijelo Polje između Željezničke infrastrukture Crne Gore AD Podgorica, Željezničkog prevoza Crne Gore AD Podgorica i Akcionarsko društvo MONTECARGO Podgorica i JP Železnica Srbije.

Radi obezbijeđivanja neophodnih uslova za rad, granični organi dvije države dostaviće svoje potrebe za smeštajem u zajedničkoj željezničkoj graničnoj stanici Bijelo Polje, svojim nadležnim ministarstvima za poslove saobraćaja, te će Željeznička infrastruktura Crne Gore AD Podgorica u narednom periodu adaptirati prostorije željezničke stanice Bijelo Polje u skladu sa potrebama graničnih organa.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?