Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар одржао састанак са амбасадором Републике Италије и представницима Владе Републике Италије

Објављено: 28.10.2009. 19:29 Аутор: Насловна страна
Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар примио је данас италијанског амбасадора Сергиа Барбантиа и представнике Владе Републике Италије Гиусеппе Пизза и Сенатора Салваторе Лаура. Сенатор Лаура је власник Лаура схиппинг групе једне од престижнијих бродарских компанија у Италији. Састанак је одржан као припрема за сусрет министра Ломпара са министром Републике Италије Алтером Маттеолием који је најављен почетком децембра у Риму.

На министарској конференцији која је одржана у Напуљу 21. и 22. октобра договорено је да се министар Ломпар у децембру састане са министром Маттеолием и да том приликом припреми сет пројеката на које би се јавили италијански предузетници. Ти пројекти би били: Нови поморски правци који би поред Барија повезивали Црну Гору и са Трстом и Венецијом, докапитализација Барске Пловидбе, реструктурирање и приватизација Луке Бар као и Бродоградилишта Бијела.

Министар Ломпар је говорио и о другим важним пројектима као што су реконструкција пруге Београд-Бар и изградња аутопута Бар-Бољаре. Италијани су показали посебну заинтересованост за компаније Барска Пловидба и Бродоградилиште Бијела, о чему ће бити више ријечи у овиру састанка министра Ломпара и министра Маттеолиа у децембру.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?