Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана Мјешовита комисија из области друмског превоза путника и терета између делегација Црне Горе и Републике Србије

Објављено: 06.11.2009. 17:26 Аутор: Насловна страна
У Београду је 5. и 6. новембра 2009. године, одржана Мјешовита комисија из области друмског превоза путника и терета између делегација Црне Горе и Републике Србије. Делегацију Црне Горе предводила је помоћник министра саобраћаја, поморства и телекомуникација г-ђа Мирел Радић Љубисављевић, а делегацију Србије помоћник министра за инфраструктуру, г-дин Милорад Илић.

Једна од битнијих одредби Споразума између Владе Црне Горе и Владе Републике Србије о превозу путника и терета у међународном друмском саобраћају, потписаног крајем августа текуће године, је увођење дозвола за линијски превоз путника, чиме превоз између Црне Горе и Републике Србије добија сва обиљежја међународног превоза. На овај начин уводи се више реда у међународни друмски превоз, умањују трошкови превоза и омогућава боља евиденција међународних линија.
Договорени режим дозвола за линијски превоз путника, између Црне Горе и Републике Србије, ступа на снагу од 1. јануара 2010. године.

У складу са препорукама и транспортном политиком Европске уније, као и смањењем административних баријера и трошкова пословања превозника, Комисија је договорила да се превоз терета у билатералном и транзитном превозу обавља и даље ван режима дозвола, с тим да ће од 1. јануара 2010. године бити уведене дозволе за и из трећих држава, чиме ће бити заштићени интереси домаћих превозника, као и заштита домаћег транспортног тржишта.

Преговори између делегација Црне Горе и Републике Србије протекли су у пријатељској и конструктивној атмосфери.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?