Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан дводневни семинар на тему Управљање бродским баластним водама

Објављено: 13.11.2009. 23:14 Аутор: Насловна страна
Министарство саобраћаја, поморства и телекомуникација, у сарадњи са Интернатионал Маритиме Организатион (ИМО) и РЕМПЕЦ (Регионал Марине Поллутион Емергенцy Респонсе), организовало је дводневни семинар, 10. и 11. новембра, на тему Управљање бродским баластним водама, на којем су узели учешће сви актери из области поморства и заштите животне средине у Црној Гори, као и експерти из Републике Хрватске и Републике Словеније.

Циљ овог семинара било је јачање опште свијести, о проблематици баластних вода, а све то у складу са захтјевима ГлоБалласт Партнерсхип програма, као и упознавање јавности са текстом Предлога закона о заштити мора од загађења са бродова. Глобалласт партнерсхип је петогодишњи пројекат који је покренула Међународна поморска организација (ИМО) с циљем помоћи државама у припреми примјене међународних стандарда у управљању баластним водама.

На семинару су предложене смјернице за доношење Националне стратегије за управљање баластним водама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?