Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: У коритима ријека Мораче, Таре и Лима уочене бројне неправилности при експлоатацији пијеска и шљунка од стране појединих концесионара

Објављено: 22.07.2008. 22:35 Аутор: Насловна страна
Главни инспектор за воде Никола Спахић саопштио је данас да су, након обиласка корита ријека Мораче, Таре и Лима, 01. до 15. јула, уочене бројне неправилности при експлоатацији пијеска и шљунка од стране појединих концесионара, као и присуство неовлашћених лица и механизације који чине штету у коритима тих ријека.

"Да би се зауставио тренд непоштовања прописаних услова из датих водних сагласности од стране појединих концесионара и спријечиле нелегалне експлоатације које битно нарушавају хидрауличке и друге услове у коритима водотока, са циљем да се експлоатација материјала одвија контролисано и искључиво у функцији регулације водотока, водопривредна инспекција, уз сарадњу са Управом за воде и асистенцију полиције, уложиће максималне напоре да се уочени негативни трендови хитно зауставе", истакао је инспектор Спахић.

Он је додао да у најављеној акцији заштите угрожених националних ресурса, као и до сада, очекује сарадњу грађана и НВО која ће бити од великог значаја.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?