Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар правде Мираш Радовић и амбасадор Савезне Републике Њемачке у Црној Гори Питер Плате разговарали о актуелном тренутку црногорско-њемачке сарадње и црногорском приближавању Европској Унији

Објављено: 16.12.2008. 20:39 Аутор: Насловна страна
Министар правде Мираш Радовић и амбасадор Савезне Републике Њемачке у Црној Гори Питер Плате разговарали су данас о актуелном тренутку црногорско-њемачке сарадње и црногорском приближавању Европској Унији.

У осврту на циљеве, мјере и динамику активности на спровођењу правосудних реформи, министар Радовић је акцентирао степен постигнутих резултата и изразио позитиван однос према оцјенама у Извјештају Европске комисије о напретку Црне Горе, констатујући да је уочљив прогрес у области реформе црногорског правосуђа. Он је такође истакао да Министарство правде уважава констатације о уоченим недостацима и изразио ријешеност Министарства да поступи по препорукама за њихово отклањање.

Амбасадор Плате је понудио министру Радовићу подршку у циљу испуњења препорука у области политичких критеријума за уклањање тих недостатака, констатованих у Извјештају о напретку. Договорено је да при будућим сусретима буду разматране конкретне билатералне теме и активности, које би давале позитиван допринос реформским процесима у Црној Гори.

Министар Радовић је на крају обавијестио свог саговорника да Министарство правде има позитивна искуства из сарадње са неким њемачким организацијама, као што су ГТЗ и ИРЗ, захвалио се на најављеној подршци реформским процесима у Црној Гори и изразио увјерење да ће се билатерална сарадња двије државе у области правосуђа кретати узлазном путањом и допринијети афирмацији црногорског правосуђа.

Сусрет је протекао у отвореној атмосфери, са израженом спремношћу обију страна за унапрјеђивањем међусобне сарадње.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?