Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Делегација ПЕР-а у посјети Министарству за заштиту људских и мањинских права

Објављено: 12.05.2008. 22:26 Аутор: Насловна страна
Предсједница Управног одбора Пројекта за етничке односе (ПЕР) Ливија Плакс и извршни директор те организације Алекс Григорев оцијенили су данас да је Црна Гора урадила добар посао на унапрјеђењу положаја мањинских заједница и да је Црна Гора била и остала добар примјер у рјешавању мањинских питања. Делегацију ПЕР-а примио је министар за заштиту људских и мањинских права Фуад Нимани.

Министар Нимани госте је упознао са најзначајнијим активностима министарства у протеклом периоду, нагласивши послове на имплементацији Стратегије за побољшање положаја РАЕ у Црној Гори 20082012. године, скоро усвајање стратегије мањинске политике, послове на конституисању савјета мањина, формирање Центра за очување и развој културе мањина и Фонда за мањине, као и усаглашавање Закона о мањинским правима и слободама са Уставом Црне Горе.

ПЕР је међународна невладина организација са сједиштем у Сједињеним Америчким Државама, која ради на унапрједјењу етничких односа у Централној и Југоисточној Европи. ПЕР активно ради на односима већине и мањина у Црној Гори од 1998. године.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?