Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Помоћник министра за заштиту људских и мањинских права Сабахудин Делић разговарао са извјестиоцима Парламентарне Скупштине Савјета Европе

Објављено: 07.07.2009. 18:25 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра за заштиту људских и мањинских права Сабахудин Делић разговарао је данас у Вили Горица са извјестиоцима Парламентарне Скупштине Савјета Европе Шарлом Гардетом и Серхиом Холоватиом о активностима Министарства којима се жели постићи још бољи положај и заштита мањинских народа и других мањинских националних заједница у црногорском друштву. Посебно интересовање извјестиоци су исказали са роковима усаглашавања одредби Закона о мањинским правима и слободама са Уставом Црне Горе, поготову у дијелу имплементације уставних одредби о аутетичном представљању мањина у црногорском парламенту.

Делић је госте упознао са тренутном ситуацијом када је у питању нормативни и институционални оквир заштите мањинских народа у Црној Гори, као и са функционисањем правног оквира у пракси. Такође, Делић је презентовао најзначајније пројекте који се реализују на плану што боље интеграције Рома у црногорско друштво.

Нагласивши добру сарадњу са канцеларијом Савјета Европе у Подгорици, помоћник Делић је истакао да је ово Министарство испунило обавезе које су проистекле из чланства у Оквирној конвенцији за заштиту националних мањина и Европској повеље о регионалним и/или мањинским језицима, као и очекивања што брже експертизе Нацрта закона о забрани дискриминације и Предлога закона о измјенама и допунама закона о Заштитнику људских права и слобода, од стране Правног директората и Венецијанске комисије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?