Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар уређења простора и заштите животне средине Бранимир Гвозденовић учествоваће у раду Првог састанка Консултативне групе министара и високих представника о управљању у области животне средине

Објављено: 26.06.2009. 19:06 Аутор: Насловна страна
Министар уређења простора и заштите животне средине Бранимир Гвозденовић учествоваће у раду Првог састанка Консултативне групе министара и високих представника о управљању у области животне средине на међународном нивоу, који ће бити одржан 27. и 28. јуна у Београду.

Састанак организује Министарство животне средине и планирања простора Републике Србије и Програм УН за животну средину (УНЕП), у циљу отпочињања процеса реформе система управљања животном средином на међународном нивоу. На основу препорука министара и представника држава на високом нивоу, биће дефинисане смјернице и циљеви за унапређење ефикасности система заштите животне средине, координацију дјеловања одговорних субјеката на међународном и националном нивоу, те систем финансирања у животној средини.

Поред учешћа на пленарном дијелу засиједања, министар Гвозденовић ће имати више сусрета са представницима међународних организација и билатералних сусрета, на којима ће размијенити мишљења о предстојећем састанку Страна уговорница УН оквирне конвенције о климатским промјенама у Копенхагену. То ће, истовремено, бити прилика да учеснике састанка упозна са циљевима и очекивањима Конференције, која ће бити одржана у Црној Гори о одрживом развоју, у контекскту климатских промјена.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?