Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Посјета италијанских привредника из сектора некретнина и грађевинарства

Објављено: 29.06.2009. 23:00 Аутор: Насловна страна
Италијански привредници – чланови Цонфиндустриа Умбрија, заинтересовани за некретнине и сектор грађевинарства у Црној Гори, сусрели су се данас, 29.06.2009, са представницима Министарства уређења простора и заштиту животне средине у просторијама Министарства. Састанку је присуствовао и Министар за уредјење простора и заштиту животне средине Бранимир Гвозденовић.

Помоћник министра у Сектору за изградњу објеката Маја Велимировиц Петровиц и помоћник министра за стамбене послове Марко Вујовић су гостима из Италије презентовали Инвестициони амбијент у Црној Гори, с акцентом на опште карактеристике грађевинарства али и неке конкретне пројекте у туризму и дијелу политике социјалног становања.

Министар Бранимир Гвозденовић је подсјетио госте на остварену сарадњу између Црне Горе и Италије и дао конкретне предлоге за будућу сарадњу кроз оснивање Идустријског парка. Парк би представљао центар од 20 италијанских фирми које би своје пословање спроводили по повољнијим условима и на тај начин допријенили развијању Црне Горе као инвестиционе дестинације, а све у складу са одрживим развојем Црне Горе.

Италијански привредници исказали су интересовање за могућности које пружа инвестициони амбијент у Црној Гори, а посеба пажња обратила се на питања: Да ли је Влада Црне Горе предузела мјере које се односе на енегетску ефикасност посебно у дијелу грађења и планове везане за ту област; социјално становање и олакшице направљене од стране државе у политици становања; систем функционисања заједничких фирми, мјешовитог- црногорско- италијанског капитала и начин функционисања приватно-јавног партнерства у Црној Гори; начин спровођења Тендера за пројекте од државног интереса и процедуре за добијање грађевинске дозволе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?