Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење:Акција сађења маслина на Ријеци Црнојевића

Објављено: 21.07.2009. 22:48 Аутор: Насловна страна
Министарство уредјења простора и заштите животне средине, Форум МНЕ и Центар за суптропске културе Бар, спровели су акцију сађења садница маслина на Ријеци Црнојевића, у оквиру актуелне кампање Ова земља нам је дом Црна Гора мој дио планете.

Акција се одржава као дио медјународног волонтерског радног кампа под називом Омладински лидери креатори заједница, а који организује Форум МНЕ уз финансијску подршку британске амбасаде и Сид-а. Циљ кампа је промоција мултикултурализма, волотеризма, као и важности очувања животне средине. Кампу, и акцији присуствовали су млади волонтери из Француске, Белгије, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Млади људи су, поред акције садјења, током кампа учествовали и у бројним активностима са циљем дориноса локалној заједници Ријеке Црнојевића која се налази у оквиру захвата Националног парка Скадарско језеро. Опште је мишљење мјештана да имају добру сарадњу и разумијевање од стране Управе Националног парка, а у току су и преговори везани за низ будућих пројеката. Такодје, мјештани Ријеке Црнојевића исказали су захвалност на данашњој донацији стабала маслина Министарству уредјења простора и заштите животне средине, као и општини Тиват на пруженој помоћи за уредјење зелених површина на тргу.

На догадјају је закључено да сарадња се са Невладиним организацијама успјешно спроводи јер су оне својим досадашњим радом и укључивањем у друштвени живот препознате као својеврстан мост измедју власти и градјана, незаобилазан су партнер државних органа и институција, и имају кључну улогу у друштву као трећи сектор, који ради заједно са Владом и бизнис сектором.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?