Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Представници ИБИ Гроуп задужене за план за дурмиторско подручје у посјети Црној Гори

Објављено: 22.07.2009. 22:41 Аутор: Насловна страна
У просторијама министарства за уредјење простора и заштиту животне средине одржан је састанак са представницима ИБИ Гроуп, групе која, заједно са локалним партнером ЦАУ (Центар за архитектуру и урбанизам Подгорица) ради на изради Плана Посебне Намјене за Дурмиторско подручје. Састанку су присуствовали представници министарства, а представницима ИБИ Гроуп обратио се и министар за уредјење простора и заштиту животне средине Бранимир Гвозденовић.
На састанку је речено да простор Дурмитора представља велику развојну шансу како за сјевер Црне Горе тако и за читаву државу, као и да је основни циљ израде овог Плана стварање формалне и планске претпоставке за осмишљен развој, организацију и уређење простора Дурмитора у складу са основним развојним опредјелјенјима и на принципима одрживог развоја.

Министар је истакао да је основни разлог за израду и доношење Плана је стварање услова за развој Дурмиторског подручја, заштиту и очувања природних добара од изузетног националног значаја, других значајних природних ресурса и посебних природних вриједности, културно-историјских добара и других вриједности, као и њихово уређење и коришћење на принципима одрживог развоја, а у ту сврху је издвојено 950 000 и у најскоријем року се очекује потписивање уговора.

ИБИ Гроуп представља другу по реду у реду највећих свјетских компанија по броју особља које се бави разрадом креативних концепата, и девета у свијету у области архитектуре. Ова група стратешки је лоцирана кроз Сјеверну Америку, Европу, Средњи Исток и Азију у 65 канцеларија. Такодје, ова група представља мултидисциплинарну организацију која нуди услуге на четири нивоа: урбанизам, градјевинске објекте (архитектура, дизајн ентеријера, електро-инжењеринг...), транспорт и системе (информационе техноогије, обезбједјење објеката, контрола саобраћаја, телекомуникације...).
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?