Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Опроштајна посјета амбасадора Републике Турске Мехмет Мурат Огуза

Објављено: 27.07.2009. 22:11 Аутор: Насловна страна
Министар уређења простора и заштите животне средине Бранимир Гвозденовић примио је данас, у просторијама Министарства, у опроштајну посјету амбасадора Републике Турске Мехмет Мурат Огуза.

Министар Гвозденовић се захвалио амбасадору Огузу на великој посвећености промоцији и подстицању добрих односа Црне Горе и Турске имајући у виду конкретне резултате који су постигнути током његовог рада у Црној Гори.

Закључено је да Турска за Црну Гору представља земљу са озбиљним потенцијалом за развој партнерског односа на свим пољима економије као и да је обостраним иницијативама, потписаним споразумима и државно-привредним посјетама створена одлична институционална основа за унапријеђење економских односа, те је реално очекивати више заједничких пројеката у скоријој будућности.

Током сусрета размијењене су искрене жеље у будућем раду истичући наду да ће се добра економска сарадња двије земље и даље унапријеђивати, а амбасадор Огуз се захвалио министру Гвозденовићу на интезивној сарадњи у предходном периоду и доприносу да се економски односи двије земље развијају у правом смјеру.

Министарство за економски развој, на чијем челу је био министар Гвозденовић, било је иницијатор многих активности, као и координатор преговора о Споразуму о слободној трговини двије земље, потписаног у новембру 2008. године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?