Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Регионални форум о климатским промјенама

Објављено: 31.07.2009. 20:18 Аутор: Насловна страна
Министарство уређења простора и заштите животне средине ће одржати данас, 31. јула, и сјутра, 1. августа, у хотелу Вардар у Котору, Регионални форум о климатским промјенама. Експертски дио Форума ће се одржати данас а министарски дио сјутра, након чега ће се моћи узети изјаве учесника овог дијела конференције.

Министар уређења простора и заштите животне средине Бранимир Гвозденовић ће отворити министарски дио Форума, а у раду Форума ће учествовати министри и високи званичници земаља југоисточне Европе, задужени за област животне средине. Циљ Форума је даље јачање регионалне сарадње и омогућавање координисаног дјеловања у погледу климатских промјена кроз унапрјеђење политичког дијалога и сарадње у региону Западног Балкана.

Форум ће такође :
- служити као платформа која ће олакшати размјену информација и дискусију о релевантним питањима и омогућити заузимање регионалног става о климатским промјенама;
- иницирати и процијенити одговарајућу имплементацију информација и координирати регионалне програме и акционе планове;
- омогућити размјену информација и искустава за успостављање механизама за дјеловање, припрему и имплементацију релевантних националних и регионалних докумената који су у складу са захтјевима УНФЦЦЦ и ЕУ о климатским промјенама и
- служити као платформа за дискусију о планираним регионалним програмима, пројектима и иницијативама.

Радни дио министарстког дијела Форума можете снимити око 13.30 сати, док ће се изјаве министра Гвозденовића и других учесника Форума моћи узети у 14.00 сати.

За све додатне информације можете се обратити Ивани Булатовић на 067 604 060.

Молимо Вас да присуство потврдите путем маил-а на милица.лекиц@гов.ме.



Download
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?