Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Regionalni forum o klimatskim promjenama

Objavljeno: 31.07.2009. 20:18 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine će održati danas, 31. jula, i sjutra, 1. avgusta, u hotelu Vardar u Kotoru, Regionalni forum o klimatskim promjenama. Ekspertski dio Foruma će se održati danas a ministarski dio sjutra, nakon čega će se moći uzeti izjave učesnika ovog dijela konferencije.

Ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović će otvoriti ministarski dio Foruma, a u radu Foruma će učestvovati ministri i visoki zvaničnici zemalja jugoistočne Evrope, zaduženi za oblast životne sredine. Cilj Foruma je dalje jačanje regionalne saradnje i omogućavanje koordinisanog djelovanja u pogledu klimatskih promjena kroz unaprjeđenje političkog dijaloga i saradnje u regionu Zapadnog Balkana.

Forum će takođe :
- služiti kao platforma koja će olakšati razmjenu informacija i diskusiju o relevantnim pitanjima i omogućiti zauzimanje regionalnog stava o klimatskim promjenama;
- inicirati i procijeniti odgovarajuću implementaciju informacija i koordinirati regionalne programe i akcione planove;
- omogućiti razmjenu informacija i iskustava za uspostavljanje mehanizama za djelovanje, pripremu i implementaciju relevantnih nacionalnih i regionalnih dokumenata koji su u skladu sa zahtjevima UNFCCC i EU o klimatskim promjenama i
- služiti kao platforma za diskusiju o planiranim regionalnim programima, projektima i inicijativama.

Radni dio ministarstkog dijela Foruma možete snimiti oko 13.30 sati, dok će se izjave ministra Gvozdenovića i drugih učesnika Foruma moći uzeti u 14.00 sati.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ivani Bulatović na 067 604 060.

Molimo Vas da prisustvo potvrdite putem mail-a na milica.lekic@gov.me.



Download
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?