Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Посјета министра за уредјење простора и заштиту животне средине Бранимира Гвозденовића Либану

Објављено: 17.08.2009. 20:35 Аутор: Насловна страна

Министар уређења простора и заштите животне средине Бранимир Гвозденовић, сусрео се са г. Насер Чамом, предсједником Одбора директора и г. Мунир Хамудом, извршним директором компаније Солидере из Либана, као и са начелницима сектора за планирање и архитектуру у овој компанији, која је задужена за планирање и регенерацију градског језгра и бизнис центра Бејрута и која тренутно има највећи годишњи обрт на Средњем Истоку.

Министар Гвозденовић је указао да одрживи просторни развој, који уважава све природне карактеристике Црне Горе, али и економске параметре, који морају довести до тога да грађани Црне Горе остваре животни стандард грађана Европске Уније, јесте гарант европске будућности наших грађана, посебно генерација које долазе. Током састанка закључено је да Влада Црне Горе и Министарство за уређење простора и заштиту животе средине, одскора наново интегрисано у овом облику, имају јасну визију да кроз планске документе и реалну изградњу стреме уравнотеженом регионалном и економском развоју. Изложено је и да се просторним планирањем у Црној Гори жели створити амбијент за квалитетнији живот становника што уједно подразумјева и простор за реализацију многобројних инвестиција које ће томе допринијети.

Представници компаније Солидере, који су у неколико наврата боравили у Црној Гори исказали су интерес за инвестиције, а као посебно интересантне навели су могуће пројекте у Котору, Подгорици и Будви.
Компанија Солидере је либанска компанија која је задужена за планирање и поновни развој центра Бејрута, након грађанског рата. Иначе овај пројекат се реализује по моделу приватно-јавног партнерства. Солидере је основан 1994. од стране премијера Рафика Харирија и развио се у приватну компанију која се котира на берзи. Компанија се често препознаје као главна снага регенерације Бејрута, који је раније био познат као Париз Истока.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?