Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Опроштајна посјета амбасадора Аустрије Флориана Раунига министру за уредјење простора и заштиту животне средине Бранимиру Гвозденовићу

Објављено: 18.08.2009. 22:06 Аутор: Насловна страна
Министар уређења простора и заштите животне средине Бранимир Гвозденовић примио је у опроштајну посјету амбасадора Репулике Аустрије Флориана Раунига.

Током састанка, изражено је обострано задовољство развојем укупних билатералних веза и истакнуто да обје стране дијеле снажан интерес за интензивирање сарадње у области економије, трговине, транспорта, туризма, културе и европских интеграција.

Амбасадор Раунинг изразио је задовољство унапрједјењем односа путем пројеката као што су Бјеласица и Комови, Пројекта ревитализације комуналне инфраструктуре у Котору и Пројекта академске сарадње и размјене измеду аустријских и црногорских високообразовних институција које финансира Аустриан Девелопмент Цооператион.

Рауниг је, изражавајући велико задовољство четворогодишњим радом и боравком у Црној Гори, оцијенио досадашњу билатералну сарадњу као веома успјешну. Такође, он је казао да су односи двије земље на веома високом нивоу и оцијенио да су томе значајно допринијели представници црногорских институција.

Министар Гвозденовић захвалио је амбасадору на доприносу који је током свог мандата пружио у ревитализацији пријатељских црногорско-аустријских односа.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?