Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Oproštajna posjeta ambasadora Austrije Floriana Rauniga ministru za uredjenje prostora i zaštitu životne sredine Branimiru Gvozdenoviću

Objavljeno: 18.08.2009. 22:06 Autor: Naslovna strana
Ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Repulike Austrije Floriana Rauniga.

Tokom sastanka, izraženo je obostrano zadovoljstvo razvojem ukupnih bilateralnih veza i istaknuto da obje strane dijele snažan interes za intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, trgovine, transporta, turizma, kulture i evropskih integracija.

Ambasador Rauning izrazio je zadovoljstvo unaprjedjenjem odnosa putem projekata kao što su Bjelasica i Komovi, Projekta revitalizacije komunalne infrastrukture u Kotoru i Projekta akademske saradnje i razmjene izmedu austrijskih i crnogorskih visokoobrazovnih institucija koje finansira Austrian Development Cooperation.

Raunig je, izražavajući veliko zadovoljstvo četvorogodišnjim radom i boravkom u Crnoj Gori, ocijenio dosadašnju bilateralnu saradnju kao veoma uspješnu. Takođe, on je kazao da su odnosi dvije zemlje na veoma visokom nivou i ocijenio da su tome značajno doprinijeli predstavnici crnogorskih institucija.

Ministar Gvozdenović zahvalio je ambasadoru na doprinosu koji je tokom svog mandata pružio u revitalizaciji prijateljskih crnogorsko-austrijskih odnosa.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?