Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење : Посјета министра уредјења простора и заштите животне средине Бранимира Гвозденовића регионалном водоводу

Објављено: 19.08.2009. 19:13 Аутор: Насловна страна
Јуче, 18. августа, министар уређења простора и заштите живтне средине Бранимир Гвозденовић посјетио је једно од градилишта регионалног водовода Црногорско приморје. У разговору са инжењерима Штрабага који раде на подвдоном дијелу трасе која пролази Скадарским језером, министар Гвозденовић се упознао са тренутним стањем и проблемима са којима су суочени Штрабаг и од његове стране ангажовани извођачи радова. Том приликом је истакнуто да се приводе крају припремне активности за серијско завривање цијеви и њихово полагање у ров на дну језера уз постојећи насип на којем се налазе жељезничка пруга и дио магистралног путног правца који води од жељезничке станице Зета до Вирпазара. Очекује се да ће радови у пуном обиму на овој дионици отпочети до краја седмице.

Са министром Гвозденовићем, градилиште су посјетили помоћник министра Синиша Станковић и предсједник Одбора директора Јавног предузећа Регионални водовод Црногорско приморје, Миодраг Пејовић као и извршни директор овог предузећа Зоран Бошњак.

Менаџмент Јавног предузећа упознао је Министра да је подводна дионица, са аспекта поштовања зацртаних рокова за завршетак цјелкупног цјевовода, најризичнија и да је стога неопходно обезбиједити додатне напоре свих субјеката укључених у изградњи ове дионице како би се договорни рокови испоштовали. Реалиyација преосталих дионица на овом изузетно важном и сложеном инфраструктурном објекту, који представља једну од највећих инвестиција не само у Црној Гори, већ и у региону, одвија се договореном динамиком.

Очекује се да ће радови на постављању цјевовода, односно спајање водоизворишта Боље сестре са крајњим потрошачима у општинима Херцег Нови, односно Бар, бити завршени до краја ове године. Планирано је да већ почетком септембра мјесеца ове године буде објављен тендер за избор извођача радова за преосталу дионицу од Бара до Улциња, чиме ће се створити претпоставке за квалитетно водоснабдијевање потрошача у свим општинама Црногорског приморја са додатних 1200 литара у секунди квалитетне воде за пиће. На тај начин биће дугорочно ријешен проблем квалитетног водоснабдијевања Црногорског приморја током свих дванаест мјесеци у години.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?