Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан састанак подгрупе 27 за животну средину

Објављено: 03.09.2009. 22:49 Аутор: Насловна страна
Јуче, 2. септембра, у просторијама Управе за кадрове одржан је састанак Подргупе 27 за животну средину којом координира Министарство уређења простора и заштите животне средине.
Састанку је предсједавао министар Бранимир Гвозденовић, а циљ састанка био је разматрање напретка оствареног у изради одговора на питања из области заштите животне средине.

У раду групе поред координатора активности, учествовали су и представници Агенције за заштиту животне средине која је носилац велике групе питања, као и представници других институција као што су Центар за екотоксиколошка истраживања; Процон Јединица за имплементацију пројеката, и др.

Координатори подгрупа питања са надлежностима у области заштите животне средине су дефинисали статус сваког појединачног нацрта одговора на питања из Упитника која се односе на генералну политику, хоризонтално законодавство, квалитет ваздуха, управљање отпадом, квалитет вода, заштита природе, индустријско загађење, контрола и управљање ризицима, хемикалије, климатске промјене, генетски модификоване организме, буку и цивилну заштиту.

Министар Бранимир Гвозденовић је након констатације да је велики број одговора одрађен на задовољавајућем нивоу, дефинисао даље кораке које је потребно предузети у циљу што боље координације активности за свако појединачно питање. Министар је такође истакао да рад на давању одговора нема само за циљ попуњавање Упитника већ је подједнако битан и користан и за државне институције ради стицања јаснијег и бољег пресјека ситуације и проблема које морамо рјешавати. Примјећено је да постоји потреба за ангажовањем стручних консултаната и формирања радних група у одређеним областима да би се задатак који нам је повјерен од стране Европске комисије одрадио на квалитетан начин и у складу са очекивањима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?