Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Помоћник министра уређења простора и заштите животне средине Синиша Станковић учествовао на 3. Свјетској конференцији о клими у Женеви

Објављено: 04.09.2009. 19:35 Аутор: Насловна страна
У Женеви је од 31. августа до 04. септембра, у организацији Свјетске метеоролошке организације (WМО) и Швајцарске Конфедерације одржана 3. Свјетска конференција о клими, коју је отворио Генерални секретар УН Бан Ки Мун. Учествовало је више државника и велики број високих званичника, а Конференцији је присуствовало више од 2500 стручњака за подручје метеорологије из цијелога свијета.

Конференција у Женеви представљала је увод у Конференцију о климатским промјенама која ће се у децембру одржати у Копенхагену. Тада ће бити донијети важни закључци на глобалном нивоу о клими.

На сегменту високог нивоа, у име црногорске делегације, говорио је помоћник министра уређења простора и заштите животне средине Синиша Станковић. Он је истакао значај мјера које су неопходне да би, на на глобалном нивоу, омогућиле развој метеоролошких служби, чији би задатак био боље предвиђање временских услова. У том контексту, Влада Црне Горе и релевантне државне институције изражавају спремност да имплементирају обавезе дефинисане у завршном документу 3. Свјетске конференције о клими.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?