Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар уређења простора и заштите животне средине Бранимир Гвозденовић примио у опроштајну посјету амбасадора Републике Индије Аџаја Сварупа

Објављено: 04.09.2009. 23:10 Аутор: Насловна страна
Министар уређења простора и заштите животне средине Бранимир Гвозденовић примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Републике Индије Аџаја Сварупа.

Министар Гвозденовић и амбасадор Сваруп размијенили су информације о сарадњи Црне Горе и Индије и констатовали да је та сарадња у претходном периоду била на високом нивоу.

Абасадор Сваруп је истакао да је велики допринос тој сарадњи дала посјета министра Гвозденовића Индији, чиме су отворене бројне могућности за интензивирање економских односа. Такође, амбасадор је нагласио да данас у Црној Гори послују индијске компаније у области саобраћаја и некретнина, као и да се отвара простор на пољу филмске индустрије.

На састанку је наглашно да је веома значајан допринос сарадњи двије земље дала и посјета црногорских компанија пословном сајму у Индији, те да су том приликом створени услови за извоз црногорских производа у Индију, прије свега природних сокова и вина.

Саговорници су се сложили да би отварање јоинт вентуре компаније у области фармацеутске индустрије представљало добар основ даље сарадње.

Министар Гвозденовић и амбасадор Сваруп разговарали су и о могућности унапређења сарадње двије земље у области заштите животне средине.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?