Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржано треће засиједање савјетодавног одбора УН ХАБИТАТ-а за земље Централне, Источне и Југоисточне Европе

Објављено: 08.09.2009. 21:43 Аутор: Насловна страна
Делегација Црне Горе, предвођена Марком Вујовићем, помоћником Министра уређења простора и заштиту животне средине, присуствовала је трећем засиједању Савјетодавног одбора УН ХАБИТАТ-а (Програм за насеобине Уједињених Нација) за земље Централне, Источне и Југоисточне Европе, а који које је одржано 07.09.2009. године у Варшави, Пољска.

На засиједању су, осим представника Црне Горе били присутни и представници Чешке, Бјелорусије, Мађарске, Румуније, Русије, Пољске, Грузије, Летоније, Словачке, као и представници земаља из региона.

Делегација Црне Горе је представила тренутну ситуацију у области становања у нашој земљи и презентовала бројне текуће и планиране пројекте којима ће се у знатној мјери унаприједити ова област. У непосредној комуникацији са представницима земаља учесница размијењена су искуства о пројектима који се реализују у овим земљама и разговарало се о реализацији пројеката регионалног карактера.

Такође, Савјетодавни одбор усвојио је четири значајна документа којима је заузет јасан став земаља чланица одбора у правцу интезивирања активности у дијелу одрживог урбаног развоја, обезбјеђења услова за финансирање и реализацију пројеката рјешавања стамбених питања грађана под повољним условима, подршке повлашћеним закуподавним односима, као и подршке земљама Центалне, Источне и Југоисточне Европе у правцу имплементације Декларација из Ротердама, Бристола и Лајпцига.

Коначно, закључено је да ће УН ХАБИТАТ наставити са подршком пројектима јачања капацитета локалних самоуправа, као и пројектима рјешавања питања неформалних насеља, сходно Бечкој декларацији, чији је потписник и Црна Гора.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?