Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар уређења простора и заштите животне Бранимир Гвозденовић и извршна директорка РЕЦа, г-ђа Марта Сзигерти Бониферт отвориће конференцију посвећену одрживом развоју слива ријеке Дрине

Објављено: 15.09.2009. 20:14 Аутор: Насловна страна
Конференција посвећена одрживом развоју слива ријеке Дрине, коју организује Регионални центар за животну средину за Централну и Источну Европу (РЕЦ), отвориће министар уређења простора и заштите животне средине у Влади Црне Горе, г-дин Бранимир Гвозденовић и извршна директорка РЕЦа, г-ђа Марта Сзигерти Бониферт. Конференција има за циљ да промовише сарадњу за јачање прекограничних активности за очување басена ријеке Дрине уз финансијску помоћ надлежних министарстава Владе Финске и Владе Краљевине Норвешке, а кроз пројекте: Јачање капацитета локалних самоуправа које се налазе у сливу ријеке Дрине, општине из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе у областима рационалног коришћења и заштите водних ресурса и активности који се односе на заштиту биодиверзитета у овом подручију и Едукација за одрживи развој на Западном Балкану.
Прекогранична сарадња, локални развој, едукација у областима одрживог развоја и управљања природним ресурсима, теме РЕЦ-ових пројеката, су елементи неопходни за постизање одрживости, како појединачних земаља, тако и читавог региона, а све у корист ресурса чије одрзиво коришћење побољшава квалитет живота и утиче на одрживи екононски развој.
Конференција која је окупила представнике релевантних Министарстава Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе и представанике општина из слива ријеке Дрине, одржаће се у Хотелу Меастрал, 16.септембра.2009.године са почетком у 9 30 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?