Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Презентација „Голф –ефекти на животну средину и туризам у Црној Гори“

Објављено: 17.09.2009. 17:25 Аутор: Насловна страна
Министар уређења простора и заштите животне средине Бранимир Гвозденовић отвориће презентацију „Голф – Ефекти на животну средину и туризам у Црној Гори“. На презентацији ће говорити др Мицхаел Хурџан, партнер у америчкој Хурдзан / Фрy Енвиронментал Голф Десигн компанији, која је лидер у области планирања и пројектовања голф терена у свијету. Презентација ће бити одржана у хотелу Премијер Апарт од 10- 12 сати, а презентацији ће присуствовати и представници министарстава, општина, владиних институција везаних за ову област и представници невладиног сектора. Након презентације биће отворена и дискусија.

Др. Мицхаел Хурдзан пројектује терене за голф већ 35 година и након 250 терена за голф на којима је радио, Хурдзан је међународно признати ауторитет за еколошка питања везана за голф терене. Године 2007., др. Хурдзан је добио награду Доналд Росс, највише признање које додјељује америчко Друштво архитеката за голф терене. Др. Хурдзан је добио награду Доналд А. Росси од Удружења градитеља голф терена Америке за изузетан допринос својој професији, био је „архитекта године“ у часопису Голф Wорлд;” и изабран за исто признање (два пута) од стране часописа Тхе Боард Роом. Тхе Интернатионал Нетwорк оф Голф (Међународна мрежа голфа) додијелила је др. Хурдзан и његовом партнеру Дана Фрy-у признања из те области за Достигнућа у пројектовању голф терена за многе креативне, погодне за игру и еколошки осјетљиве пројекте.

На презентацији ће бити изложене генералне информације везане за изградњу голф терена, чији би дугорочни ефекти изградње могли би бити од изузетног значаја, односно, првокласни голф терен би постао међународна дестинација за одмор, која би у годинама које долазе довела значајан број инвеститора и гостију у земљу, а хотели би тада имали још један елемент који могу да понуде гостима уз остале услуге.

Представници Хурдзан/Фрy-а презентоваће могућност да терени буду пројектовани са повољном финансијском конструкцијом, а истовремено тако да се у потпуности очува отворена природа за животињски свијет, повећа вегетација којом се смањује дејство гасова са ефектом стаклене баште, спријечи ерозија и скупљање вода које природно отичу.

Компанија Хурдзан / Фрy Енвиронментал Голф Десигн основана 1957. лидер је у области планирања и пројектовања голф терена у свијету. Ради на четири континента, на пројектима у Ј.Кореји, Тајланду, Костарици, Италији, Француској, Португалу, Сицлији.

Презентација је отворена за новинаре.
Такодје, након презентације, новинари ће моћи узети изјаве Министра Бранимира Гвозденовића и Др Мицхаел Хурдзана.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?