Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава:Додјела награда и Изложба радова пристиглих на Анкетно програмски конкурс за урбанистичко-архитектонско уређење комплекса

Објављено: 08.10.2009. 18:26 Аутор: Насловна страна
Министар уређења простора и заштите животне средине Бранимир Гвозденовић отвориће сјутра у Перјаничком дому на Крушевцу, 09. октобра 2009. године у 20 часова, изложбу радова пристиглих на Анкетно програмски конкурс за урбанистичко-архитектонско уређење комплекса бране Мратиње.

Конкурс је расписало Министарство уредјења простора и заштите животне средине у сарадњи са ЕПЦГ и Савезом архитеката Црне Горе. Конкурс има за циљ сагледавање могућности и идеја за урбанистичко - архитектонско уређење објекта бране Мратиње и непосредног окружења Пивског језера и канјона ријеке Пиве, а на изложби ће свечано бити уручене награде.

Жири је додијелио сљедеће награде:

1.Награда-Раду под ауторском шифром "ПОЕ/ПАТ",у износу од :10.000,00 (десет хиљада еура) АУТОР: Иванишин. Кабасхи. Архитекти д.о.о. Загреб, Цроатиа

2.Награда-Раду под шифром "СТАЗА 11",у износу од 5.000,00 (пет хиљада еура) АУТОР: Срђан Тадић и Небојша Аџић

Откупе у износу од по 1.000,00 (хиљаду еура), радовима под шифром:

ХЕ_П2009,АУТОР:Александар Матић и Милош Васић и
Енергy, Лигхт анд Лиесуре, АУТОР: Цхапман&Таyлор


Министарство све чешће користи институте урбанистичких и архитектонских међународних конкурса за добијање најбољих урбанистичких или архитектонских рјешења за најатрактивније локације, као што су нпр: међународни конкурс за добијање планско-концептуалног рјешења Велике плаже у Улцињу, међународни конкурс за добијање Идејног урбанистичко-архитектонског рјешења центра Бара, а намјера Министарства је да и на локацијама које су у фази припреме тендера, уведе сличну праксу .
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?