Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Међународна конференција Климатске промјене и одрживи развој у Југоисточној Европи и Медитеранском региону

Објављено: 15.10.2009. 21:08 Аутор: Насловна страна
Министарство уређења простора и заштите животне средине Црне Горе и Министарство за животну средину Италије организују 16. и 17. октобра 2009. Међународну конференцију под називом Климатске промјене и одрживи развој у Југоисточној Европи и Медитеранском региону. Конференција ће бити одржана у Хотелу Сплендид у Бечићима и почеће са радом у 09.00 сати.

Конференцију, на којој ће учествавати 20-ак делегација земаља региона Медитерана и Југоисточне Европе, као и велики број представника међународних организација, државних и локалних органа управе и институција надлежних за животну средину, енергетику, транспорт и пољопривреду, отвориће предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић.

Конференција ће бити добра прилика за размјену знања и искустава, те идентификацију модела за успјешно спровођење мјера адаптације и превенције у сектору за туристичко и просторно планирање. Намјера организатора је да подстакне изградњу партнерства, како би се ојачали технички и финансијски капацитети за реализацију мјера, у контексту регионалних и националних приоритета.

На конференцији ће говорити црногорски министри заштите животе средине и туризма Бранимир Гвозденовић и Предраг Ненезић, њихове колеге из Словеније, Македоније, Србије и Алжира - Виктор Ерјавец, Неxати Јакупи, Оливер Дулић и Цхакиб Кхелил, државни секретар италијансаког министарства за заштиту животне средине копна и мора Роберто Мениа, италијански амбасадор у Црној Гори Серђо Барбанти и други званичници.

Учешће је потврдило и више од 300 учесника, од којих ће преко 100 бити представници држава региона и међународних организација.
За праћење конференције, акредитације можете извршити код портпарола Министарства уређења простора и заштите животне средине Зоје Спахић (тел. 067-826-281). До сада су се акредитовали угледни регионални медији, попут Б92, ТВ Нова, Газета Сqиптаре и македонски Дневник, као и новинари италијанских медија, међу којима су РАИ и Ил Соре 24 Оре.

Министарство уређења простора и заштите животне средине биће на услузи медијима у вези организације саме конференције, као и интервјуа са учесницима конференције.

Агенду и детаљније информације о конференцији можете наћи на сајту: www.ццсд-цонференце.ме
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?