Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава : Прес брифинг на тему ''Фестивал инвестиција у сектору некретнина (ФРЕИ)''

Објављено: 03.11.2009. 22:01 Аутор: Насловна страна
Министарство уређења простора и заштите животне средине организује у сриједу, 04. новембра 2009. године, прес брифинг и доручак са новинарима на тему: Фестивал инвестиција у сектору некретнина (ФРЕИ), који ће се одржати од 10-14 новембра у Будви. Брифинг и доручак са новинарима одржаће се у згради Маxим, Прес центар (први спрат), са почетком у 11 сати.
На брифингу ће помоћник министра уређења простора и заштите животне средине Марко Вујовић одржати презентацију на тему - ППП и Хоусинг, као увод у ФРЕИ манифестацију. У разговору ће учествовати и помоћник министра Бранислав Греговић, који ће представити свој концепт под називом Управљање простором у доба кризе и изложбу награђених радова. Коначно, представник Канцеларије за пројекте од посебног значаја Министарства уређења простора и члан организационог одбора ФРЕИ Раде Љумовић, презентираће концепцију и структуру сајма, као и значај који таква манифестација има за Црну Гору.
ФРЕИ 2009 је тематска, мултидисциплинарна манифестација, проблемски усмјерена на развој Реал Естате инвестиција у земљама региона, чији су програмски носиоци Министарство уређења простора и заштите животне средине и Министарство економије, у сарадњи са компанијом Бизнис Линк. ФРЕИ је намијењен ресорним репрезентима држава СЕЕ, РЕ инвеститорима и комерцијалним компанијама, те представницима медјународних институција и стручној јавности.
Програмски посматрано, ФРЕИ се базира на двије основне форме: Еx-цатедра и дискусиони садржаји и Изложба (презентациони штандови).
На фестивалу ће се представити најбољи свјетски стручњаци из области архитектуре и туризма, заштите животне средине, одрживог развоја, као и пројекције за будућност за област Реал Естатеа, са посебним освртом на Црну Гору и регион. У склопу фестивала одржаће се и тематске сесије везане за посебне области и пројекте у реал естате сектору, и изложбе на којима ће бити представљена рјешења са урбанистичко-архитектонских конкурса за Велику плажу, Брану Мратиње, зграду Управе за некретнине и Академију умјетности на Цетињу. Циљ те мултиудисциплинарне манифестације је обједињавање понуде Црне Горе и региона на једном мјесту, сусрет понуде и тражње, као и презентација капацитета Црне Горе по свим сегментима, са акцентом у области некретнина.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?