Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Трећег дана ФРЕИ 2009 представљене највеће инвестиције у Црној Гори и додијељене награде најбољима

Објављено: 13.11.2009. 22:41 Аутор: Насловна страна
Данас је, у оквиру ФРЕИ Фестивала у Милочеру, одржана завршна презентација компанија, неких од највећих инвеститора у Црној Гори, које су се представиле кроз завршни блок: Представимо!
Током секције презентација, међународна консултантска компанија САВИЛЛИС приказала је свој рад, представници компаније МЕТРОПОЛ ДЕВЕЛОПМЕНТ по први пут представили су иновирани мастер-план за острво Свети Марко, египатска компанија ОРАСЦОМ ДЕВЕЛОПМЕНТ презентирала је концепт пројекта на Луштици, а свој рад представила је и компанија ЧЕЛЕБИЋ и РЗУП (Републички завод за урбанизам и пројектовање).

Након презентација, фестивал је затворио министар уређења простора и заштите животне средине Бранимир Гвозденовић који је, у својству предсједника Организационог одбора ФРЕИ, истакао да је сајам остварио циљ - презентирање понуде Црне Горе и региона и јачање везе између понуде и тражње на тржишту некретнина, при чему је програмска селекција била изузетно квалитетна.

На церемонији затварања стручни одбор фестивала уручио је награде. Групна захвалница додијељена је предавачима: Мајклу Хурџану - представнику реномиране компаније Хурџан Фрy Енвиронментал Десигн која се бави изградњом одрживих голф терена, затим проф. Борису Подреки - архитекти свјетског гласа који иза себе има више изузетно успјешних пријеката, Чарлију Хјуџсу - предсједнику консултантске компаније Смарт Футурес специјализоване за одрживи развој и Чарлсу Wестону Бакеру - представнику компаније Савиллис, због изузетно квалитетних експертских излагања у оквиру блока под називом ТРЕБА ЗНАТИ.

Компанија Челебић добила је посебно признање за квалитет компанијске презентације.
Консултантска компанија САВИЛЛИС добила је награду за висок квалитет комуникације са учесницима ФРЕИа, а компанија МЕТРОПОЛ за најсадржајнију пројектну презентацију, на којој је представљен иновирани мастер-план за острво Свети Марко и хомогенизација пројекта Свети Марко са амбијенталним оквирима.

Компанија ЦЕНТУРY 21 добила ја награду за изузетан изложбени наступ у оквиру изложбене секције ФРЕИ-ја, гдје су се посјетиоци могли упознати са компанијама и њиховим радом преко изложбених штандова, док је компанија АДРИАТИЦ МАРИНАС добила главно признање организатора за најбољи компанијски наступ.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?