Братић и Ружић: Добра сарадња двије братске и пријатељске земље

Министарка просвјете, науке, културе и спорта, проф. др Весна Братић, током првог дана званичне посјете Србији, састала се са првим потпредсједником Владе Републике Србије и министром просвјете, науке и технолошког развоја, господином Бранком Ружићем.

Овом приликом се разговарало о достигнутом нивоу сарадње у области просвјете, науке и технолошког развоја, значају билатералне сарадње, и могућностима предузимања заједничких активности од обостраног интереса у оквиру мултинационалног пројекта СЕЕИСТ, могућим пројектима покретања зимских и љетњих едукативних кампова, те о начинима унапређења досадашње универзитетске сарадње, за коју постоје шире могућности.

Ружић је, након срдачне добродошлице, министарку Братић упознао са дјеловањем његовог ресора током изазовног времена пандемије коронавируса, током које је динамика заједничког дјеловања у одређеним областима била нешто успорена, али се данас опоравља. Ружић је говорио и о значају свеобухватног сагледавања тема од заједничког интереса посебно апострофирајући научно-технолошки развој. „Без технолошког развоја у времену четврте индустријске револуције нема прогреса, зато у том смислу треба подићи ниво сарадње“, казао је Ружић.

Министарка Братић је, током обраћања медијима, казала да је посјета земљи која је Црној Гори, и у историјском и културолошком смислу, пријатељска и братска, нарочита част и задовољство.

„Истовремено, желим да се захвалим нашим пријатељима из Владе Србије на срдачном дочеку и уважавању које је обострано, али и на прилици да заједно успостављамо боље и присније односе. Увјерена сам да, дијелећи културни простор, дијелимо колосално богатство које, заједно, морамо његовати и штитити“, поручила је Братић.


Галерија

gallery.media[0].alt
1/7
item.alt
item.alt
item.alt
item.alt
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?