др Јелена Боровинић-Бојовић

Министарка

Др Јелена Боровинић Бојовић рођена је 29.8.1975. године у Подгорици. Основну и средњу школу завршила је у Подгорици са најбољим оцјенама, за шта је награђена дипломом ''Луча''.

Са одличним успјехом завршила је и Музичку школу ''Васа Павић'', инструмент клавир.

Академско образовање започиње на Медицинском факултету Универзитета у Београду, гдје је дипломирала у апсолвентском року 2001. године са оцјеном 8,5. Специјализацију из Интерне медицине на истом факултету завршава 2009. године са оцјеном 10. Супспецијалистичке студије из области Пулмологије на београдском Универзитету успјешно је окончала 2016. године, такође са највишом оцјеном у академској вредносној хијерархији.

Др Боровинић Бојовић тренутно је на докторским студијама из Интерне медицине на Медицинском факултету Универзитета у Крагујевцу.

Радни вијек започела је као љекар опште праксе у Заводу за хитну медицинску помоћ и Дому здравља Подгорица 2002.године. Као љекар клиничар наставља рад на Инфективној клиници Клиничког Центра Црне Горе у периоду од 2002.- 2009. године. Интерниста је на Одјељењу Пулмологије у КЦЦГ до 2016, а као супспецијалиста пулмолог на Одјељењу Пулмологије Интерне Клинике остаје до 4.12.2020. године.

Начелница овог одјељења др Боровинић Бојовић је од 1.1.2019. до наименовања на функцију министарке здравља 4.12.2020. године на којој позицији се налази и данас.

Др Боровинић Бојовић је стручни сарадник на предмету Интерна медицина на Медицинском Факултету Универзитета Црне Горе, а цијелу деценију стручни је консултант из области инфективних болести за НВО сектор.

Судско медицински вјештак из Интерне медицине и Пулмологије је од 2015-2020. године, а ментор из области ,,Интерна Медицина – Пулмологија '' на Медицинском Факултету Универзитета Црне Горе у периоду 2017-2020.

Активни је учесник регионалних и иностраних медицинских конгреса, конференција и дебата. Као аутор или коаутор, потписник је више десетина радова из стручних обасти којима се бави, а учесник и предавач је великог броја конференција са међународним учешћем.

Др Јелена Боровинић Бојовић није члан ниједне политичке партије.

Говори енглески језик.

Удата је и мајка двоје дјеце.