Филип Ивановић на састанку министара вањских послова НАТО у Бриселу

3. април 2024.-4. април 2024.
Брисел, Краљевина Белгија

Министар вањских послова др Филип Ивановић учествоваће на састанку НАТО министара вањских послова, који ће бити одржан 3. и 4. априла у Бриселу.

Састанак се организује уочи 75. годишњице од оснивања НАТО-а, а министри 32 државе чланице размотриће бројна питања од значаја за евроатлантску  безбједност, као и даље кораке и приоритете за предстојећи састанак лидера у Вашингтону.

Учешће министра Ивановића прилика је за додатну афирмацију приоритета Црне Горе, као и потврду привржености политикама Алијансе и пуне посвећености испуњавању дефинисаних циљева, док ће на маргинама састанка, шеф црногорске дипломатије разговарати са НАТО званичницима и представницима држава чланица.

По завршетку састанка, Министарство вањских послова ће медијима доставити саопштење са фотографијама и видео материјалом.

Платформа посјете министра Ивановића Бриселу може се погледати у наставку.

Документа

Предлог платфоме за учешће министра вањских послова др Филипа Ивановића на састанку министара вањских послова НАТО, Брисел, Краљевина Белгија, 3 - 4. април 2024. године
Предлог платфоме за учешће министра вањских послова др Филипа Ивановића на састанку министара вањских послова НАТО, Брисел, Краљевина Белгија, 3 - 4. април 2024. године
Састанци министара вањских послова НАТО су састанци чланица Алијансе који се одржавају најмање три пута годишње, а на којима се процјењује рад НАТО-а, како по питању степена имплементације ранијих донијетих одлука тако и у контексту припреме нових одлука које ће бити донијете на највишем нивоу.
Верзија 1.0 Објављено: 28.03.2024. 16:53
Преузми pdf 426 KB
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?