Filip Ivanović na sastanku ministara vanjskih poslova NATO u Briselu

3. april 2024.-4. april 2024.
Brisel, Kraljevina Belgija
Objavljeno: 28.03.2024. 18:20 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Ministar vanjskih poslova dr Filip Ivanović učestvovaće na sastanku NATO ministara vanjskih poslova, koji će biti održan 3. i 4. aprila u Briselu.

Sastanak se organizuje uoči 75. godišnjice od osnivanja NATO-a, a ministri 32 države članice razmotriće brojna pitanja od značaja za evroatlantsku  bezbjednost, kao i dalje korake i prioritete za predstojeći sastanak lidera u Vašingtonu.

Učešće ministra Ivanovića prilika je za dodatnu afirmaciju prioriteta Crne Gore, kao i potvrdu privrženosti politikama Alijanse i pune posvećenosti ispunjavanju definisanih ciljeva, dok će na marginama sastanka, šef crnogorske diplomatije razgovarati sa NATO zvaničnicima i predstavnicima država članica.

Po završetku sastanka, Ministarstvo vanjskih poslova će medijima dostaviti saopštenje sa fotografijama i video materijalom.

Platforma posjete ministra Ivanovića Briselu može se pogledati u nastavku.

Dokumenta

Predlog platfome za učešće ministra vanjskih poslova dr Filipa Ivanovića na sastanku ministara vanjskih poslova NATO, Brisel, Kraljevina Belgija, 3 - 4. april 2024. godine
Predlog platfome za učešće ministra vanjskih poslova dr Filipa Ivanovića na sastanku ministara vanjskih poslova NATO, Brisel, Kraljevina Belgija, 3 - 4. april 2024. godine
Sastanci ministara vanjskih poslova NATO su sastanci članica Alijanse koji se održavaju najmanje tri puta godišnje, a na kojima se procjenjuje rad NATO-a, kako po pitanju stepena implementacije ranijih donijetih odluka tako i u kontekstu pripreme novih odluka koje će biti donijete na najvišem nivou.
Verzija 1.0 Objavljeno: 28.03.2024. 16:53
Preuzmi pdf 426 KB
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?