Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Извјештај о прегледу клопки и плодова за муву маслине (11.07.2023.)

Објављено: 12.07.2023. 13:00 Аутор: УБХВФП

Преглед клопки за контролу бројности муве маслине на подручју Бара и Улциња (подручје великих маслињака – Валданос) урађен је 11.07.2023. године.

Генерално, бројност је нижа у односу на претходни преглед, а имајући у виду да је маслинарима препоручено третирање у претходном извјештају, сугеришемо сада да само маслинарима који нису урадили третман то ураде са препаратима који су препоручени у претходном извјештају.

Мува није хватана само на локалитету Бар И. На осталим локалитетима мува се хватала углавном у МЦ Пхали клопкама и доминирали су мужјаци. На жутим плочама ухваћена је по једна јединка на локалитетима Бар ИИИ и Валданос ИВ.

Истовремено, са сваког локалитета, узорковани су плодови ради прегледа у ентомолошкој лабораторији. Преглед плодова је показао да је у узоркованим плодовима забиљежена инфестација на локалитету Валданос ИИ у износу од 3.5 % и Валданос ИИИ 7% ( у питању су ларве првог ступња).

Извјештај у прилогу:

Документа

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?