Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ЈРЦ и Ареа Сциенце Парк - Конференција о трансферу технологија од 17-19.11.2021.

ЈРЦ и Ареа Сциенце Парк заједно организују хибридну Конференцију о трансферу технологија од 17. до 19. новембра 2021. године, у Трсту и онлине путем.

Трансфер технологија из истраживачке лабораторије на тржиште најсложенији је и најризичнији корак процеса иновација. Циљ конференције је пренос најбољих пракси и поспјешивање развоја екосистема трансфера технологије на Западном Балкану и у југоисточној Европи.

Конференција је подијељена у три сегмента:

  • Први дан конференције даје увод у трансфер технологија и представиц́е кључне алате за трансфер технологија, као и платформе за патенте и истраживање/анализу тржишта, посвец́ене стартаповима и јачањима капацитета.
  • Други дан се фокусира на иновационе екосистеме и предузетништво, укључујуц́и дизајн иновационих екосистема (уз употребу истраживачке инфраструктуре и платформе за испитивања - тестбедс), финансирање у раној фази, спремност инвеститора, и др.
  • Трец́и дан разматра како максимално искористити потенцијал успјешних договора о трансферу технологија у региону и окупља локалне предузетнике и истраживаче, укључујуц́и учеснике у текуц́ој акцији изградње капацитета ЕУ4ТЕЦХ Прооф оф Цонцепт за Западни Балкан, како би представили своје практично искуство у преносу технологија.

Конференција је отворена за стручњаке из истраживачких организација, универзитета, индустрије, јавних институција  и консултанте. Држављани Албаније, Јерменије, Босне и Херцеговине, Грузије, Косова, Молдавије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Србије, Украјине и Турске могу поднијети захтев за финансијску подршку за трошкове пута и смјештаја, до 22. октобра 2021. године.

Детаљан програм и линк за регистрацију можете пронаћи овдје.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?