Министар Кривокапић на неформалном састанку шефова дипломатија НАТО-а у Берлину

Објављено: 13.05.2022. 18:30 Аутор: Министарство вањских послова

Министар вањских послова Ранко Кривокапић учествоваће на неформалном састанку шефова дипломатија земаља чланица НАТО-а који се одржава 14. и 15. маја у Берлину.

Шефови дипломатија размјениће мишљења по питању јачања војног присуства НАТО-а на источним границама Алијансе. Такође, теме састанка у Берлину укључиће и питања тероризма, нових реметилачких фактора, као и односе Алијансе са партнерским државама и организацијама, са фокусом на земље Црног мора, Западног Балкана  и Азијско-пацифички регион, као и на продубљивање сарадње и комплементарног дјеловања са ЕУ.

Учешће шефа црногорске дипломатије биће прилика за потврду привржености Црне Горе политикама и вриједностима НАТО-а. У контексту рата у Украјини и његовог утицаја на регион Западног Балкана, он ће потврдити да наша земља осуђује руску агресију на ту земљу, те нагласити да актуелна ситуација намеће потребу за интензивирањем европског интеграционог процеса.

На маргинама састанка, министар Кривокапић имаће бројне билатералне сусрете са шефовима дипломатија земаља чланица НАТО-а, као и са званичницима Алијансе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?