Министар Ратко Митровић у посјети Републици Сјеверној Македонији

Делегација Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма, на челу са министром проф. др Ратком Митровићем почетком следеће недеље боравиће, у оквиру прве званичне посјете, Републици Сјеверној Македонији.

У плану је састанак са г-дином Насером Нурединијем, министром животне средине и просторног планирања Р. Сјеверне Македоније. Бројне су теме сусрета, међу којима су од водећег значаја:

  • Јачање билатералне сарадње са Републиком Сјеверном Македонијом као једним од стратешких партнера Црне Горе у области заштите животне средине;
  • Разматрање успостављања информационог система у области животне средине;
  • Разматрање модела управљања националним парковима;
  • Разматрање изазова и искустава у успостављању еколошке мреже Natura 2000 са акцентом на одређивању предности и ограничења која са собом носе будућа заштићена подручја;
  • Размјена искуства у дијелу управљања инвазивним врстама (успостављање базе података, мониторинга, израде акционих планова, поступања са инвазивним врстама, едукација царинских и контролних служби на границама).

Другог дана посјете, делегација Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма ће се састати са г-дином Благојем Бочварским, министром РСМ за транспорт и везе. Тема овог сусрета ће бити у вези са процесом легализације.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?