Ministar Ratko Mitrović u posjeti Republici Sjevernoj Makedoniji

Objavljeno: 10.09.2021. 11:48 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Delegacija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, na čelu sa ministrom prof. dr Ratkom Mitrovićem početkom sledeće nedelje boraviće, u okviru prve zvanične posjete, Republici Sjevernoj Makedoniji.

U planu je sastanak sa g-dinom Naserom Nuredinijem, ministrom životne sredine i prostornog planiranja R. Sjeverne Makedonije. Brojne su teme susreta, među kojima su od vodećeg značaja:

  • Jačanje bilateralne saradnje sa Republikom Sjevernom Makedonijom kao jednim od strateških partnera Crne Gore u oblasti zaštite životne sredine;
  • Razmatranje uspostavljanja informacionog sistema u oblasti životne sredine;
  • Razmatranje modela upravljanja nacionalnim parkovima;
  • Razmatranje izazova i iskustava u uspostavljanju ekološke mreže Natura 2000 sa akcentom na određivanju prednosti i ograničenja koja sa sobom nose buduća zaštićena područja;
  • Razmjena iskustva u dijelu upravljanja invazivnim vrstama (uspostavljanje baze podataka, monitoringa, izrade akcionih planova, postupanja sa invazivnim vrstama, edukacija carinskih i kontrolnih službi na granicama).

Drugog dana posjete, delegacija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma će se sastati sa g-dinom Blagojem Bočvarskim, ministrom RSM za transport i veze. Tema ovog susreta će biti u vezi sa procesom legalizacije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?