Sastanak ministra Mitrovića sa ministrom za transport i veze Republike Sjeverne Makedonije, Blagojem Bočvarskim

Objavljeno: 14.09.2021. 13:30 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Sastanak ministra Mitrovića sa ministrom za transport i veze Republike Sjeverne Makedonije, Blagojem Bočvarskim

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović tokom svoje prve zvanične posjete Republici Sjevernoj Makedoniji sastao se i sa ministrom za transport i veze Republike Sjeverne Makedonije, Blagojem Bočvarskim, i sa njim razgovarao o digitalizaciji prostornih i urbanističkih planova, kao i procesu izdavanja građevinske dozvole, o legalizaciji, stambenoj politici i infrastrukturnim projektima.

Ministar Mitrović je naglasio značaj saradnje sa Republikom Sjevernom Makedonijom u pogledu razmjene iskustava i prakse u navedenim oblastima.

S obzirom da moramo da čuvamo prostor i da ga isplaniramo kako treba, jer je to jedan od najvažnijih resursa koje imamo, kao i da vodimo računa o stambenim potrebama naših građana, a u procesu smo izmjena Zakona o prostornom planiranju i izgradnji objekata, donošenja Prostornog plana Crne Gore, kao i donošenja Strategije stanovanja, bitno nam je da čujemo iskustva Republike Sjeverne Makedonije, izjavio je Mitrović.

Ministar Mitrović je naglasio da bi za crnogorsko ministarstvo bile veoma korisne informacije o procesu izgradnje sistema digitalizacije izdavanja građevinskih dozvola, kako bi se crnogorskim građanima olakšao taj sami proces, te s tim u vezi predložio posjetu predstavnika Ministarstva za transport i veze Republike Sjeverne Makedonije.

Tokom sastanka, dva ministra su se upoznala sa zajedničkim ciljevima i pitanjima u oblasti prostornog planiranja i definisali perspektive buduće saradnje, posebno u izradi planova i programa koji mogu imati prekogranične uticaje.

Ministar Blagoje Bočvarski izrazio je zadovoljstvo povodom posjete ministra Mitrovića i njegovim pozivom da predstavnici Ministarstva transporta i veza Republike Sjeverne Makedonije borave u posjeti Crnoj Gori, kako bi zajednički radili na ovako bitnim temema.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?