Обиљежена 17. годишњица жељезничке несреће на Биочу

Објављено: 23.01.2023. 21:45 Аутор: Министарство капиталних инвестиција

Потпредсједник Владе и министар капиталних инвестиција Мр Ервин Ибрахимовић присуствовао је обиљежавању 17. годишњице од жељезничке несреће на Биочу, гдје је уз полагање вијенца одао почаст жртвама  несреће.

Министар је поручио да је неопходно реконструисати и модернизовати наш жељезнички систем како бисмо прије свега нашу саобраћајну инфраструктуру учинили безбједном али и да ухватимо корак са европским стандардима.

На данашњи дан и након 17 година са истим жалом се сјећамо свих жртава ове несреће и суосјећамо са породицама жртава. Дани сјећања на страдале нас подсјећају на то да ништа није вриједно једног људског живота а да нам, на жалост, оваква окупљања  показују да и након оваквих трагедија морамо радити заједно на како бисмо спријечили да се оне понове. Ја ћу као ресорни министар учинити све што је у мојој моћи да се настави са реконструкцијом и модернизацијом жељезничког саобраћаја, како би на безбједнији  начин превозилу путнике. Шаљем  поруку одавде, а понукан разговором са судионицима несреће, свима а поготово Агенцији за заштиту конкурентности да жељезничка предузећа немају средстава да сама у довољној мјери реконструишу наше капацитете и инфраструктуру и да је неопходно да држава још снажније ради по том питању и изнадје модел да превоз буде безбједан, ефикаснији и конфорнији.

Obilježavanje godišnjice željezničke nesreće na Bioču
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?