Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Obilježena 17. godišnjica željezničke nesreće na Bioču

Objavljeno: 23.01.2023. 21:45 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Mr Ervin Ibrahimović prisustvovao je obilježavanju 17. godišnjice od željezničke nesreće na Bioču, gdje je uz polaganje vijenca odao počast žrtvama  nesreće.

Ministar je poručio da je neophodno rekonstruisati i modernizovati naš željeznički sistem kako bismo prije svega našu saobraćajnu infrastrukturu učinili bezbjednom ali i da uhvatimo korak sa evropskim standardima.

Na današnji dan i nakon 17 godina sa istim žalom se sjećamo svih žrtava ove nesreće i suosjećamo sa porodicama žrtava. Dani sjećanja na stradale nas podsjećaju na to da ništa nije vrijedno jednog ljudskog života a da nam, na žalost, ovakva okupljanja  pokazuju da i nakon ovakvih tragedija moramo raditi zajedno na kako bismo spriječili da se one ponove. Ja ću kao resorni ministar učiniti sve što je u mojoj moći da se nastavi sa rekonstrukcijom i modernizacijom željezničkog saobraćaja, kako bi na bezbjedniji  način prevozilu putnike. Šaljem  poruku odavde, a ponukan razgovorom sa sudionicima nesreće, svima a pogotovo Agenciji za zaštitu konkurentnosti da željeznička preduzeća nemaju sredstava da sama u dovoljnoj mjeri rekonstruišu naše kapacitete i infrastrukturu i da je neophodno da država još snažnije radi po tom pitanju i iznadje model da prevoz bude bezbjedan, efikasniji i konforniji.

Obilježavanje godišnjice željezničke nesreće na Bioču
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?